Carmen López Rodríguez

Dins de 4t primària

Laura Sánchez López entrevista a la seva àvia Carmen López Rodríguez de 78 anys.

Em dic Laura Sánchez i faig quart de primària i la persona que he escollit entrevistar per aquest treball és a la meva àvia.
La meva àvia es diu Carmen López i té 78 anys. Ella és de Huelva i va marxar d’allà l’any 1946 quan tenia 17 anys, necessitava treballar i pensava que a Catalunya hi havia molta feina i que allà en trobaria més fàcilment que no a Huelva.
Va fer el viatge en un tren de fusta i va trigar tres dies en arribar a Barcelona, diu que va ser un viatge força incòmode. Va marxar amb la seva mare. Van arribar a Barcelona i si van venir era perquè tenien família, un cosí de la seva mare. Diu que no en sabia res de res d’aquí però que un cop va arribar li va impressionar molt.
La primera feina la va trobar el mateix any que va arribar per una agència de treball en un hotel que es deia Hotel Bristol. Va començar a treballar com aprenenta i la seva relació amb els companys era molt bona.
El primer barri en el que va viure va ser a Sagrada Família, el cosí de la seva mare hi vivia a prop. Era una planta baixa molt gran, només vivia amb la seva mare, de lloguer pagaven 125 pessetes. Té molts records d’allà. Ara viu al Besòs i té molts i bons veïns.
Ara que està jubilada la meva àvia aprofita per passejar i descansar. No practica cap religió i tampoc freqüenta cap associació. Hi va poc al seu poble, molt de tant en tant i quan hi va és per vacances. Està contenta de viure aquí perquè està molt bé. I quan pensa i reflexiona sobre la gent que està venint d’altres països actualment diu que són immigrants com ella.

museu-fons-infantil-009.JPG

Això es un objecte de ceràmica típic de Huelva que la meva àvia va portar.


Deixar un comentari