Cristina Pin López

Dins de 3r primària

Andrea Álvarez Pin entrevista a la seva mare Cristina Pin López de 46 anys.

Em dic Andrea Álvarez i faig tercer de primària i l’entrevista li he fet a la meva mare que es diu Cristina Pin. La meva mare té 46 anys. Va nèixer a un poble de Galícia que es diu Cadavo. L’any 1980 quan tenia 18 anys amb la seva germana van decidir marxar cap a Catalunya. Diu que el dia que va marxar va ser molt trist però havia de marxar per buscar feina i pensava que a Catalunya seria més fàcil.

mhic220.jpg

mhic222.jpg

La meva mare i la seva família

El viatge el va fer amb tren i sortia des de Lugo. Va ser un viatge molt llarg perquè va durar 14 hores!.
El primer lloc al que va anar va ser Cornellà, va anar allà perquè hi tenia família. Ara vivim a Sant Adrià. La meva mare em diu que l’únic que sabia de Catalunya és que era un lloc molt gran on hi havia treball.
La primera feina que va trobar va ser a través d’un familiar a una empresa que es diu Utiltal, lloc en el que continua treballant ara. Guanyava 60.000 pessetes al mes. La seva relació amb els seus companys i caps era i és molt bona. Al principi la meva mare enviava diners als meus avis que estaven a Galícia.
La primera casa on va viure quan va arribar a Cornellà era molt petita i el lloguer que pagava era de 20000 pessetes. Ara vivim a Sant Adrià. El pis en el que vivim diu la meva mare que va costar 10.000.000 de pessetes.
La meva mare quan té temps lliure l’aprofita per passejar i estar amb la família. A casa no practiquem cap religió i parlem en castelllà però la meva mare parla en gallec també. Sovint tornem al poble de la mare i ella diu que hi tornaria a viure allà perquè li agrada molt.


Deixar un comentari