Carmen Madrid Medina

Dins de 4t primària

Óscar Díaz Peña entrevista a la seva àvia Carmen Madrid Medina de 73 anys.

El meu nom és Óscar Díaz i faig quart de primària a l’escola Túrbula. He decidit fer la història de la meva àvia que es diu Carmen Madrid i té 73 anys.
La meva àvia és d’un poble de Múrcia que es diu Llano de Brujas. Va marxar d’allà l’any 1946 quan tenia 12 anys. Va marxar perquè els seus pares van decidir anar cap a Barcelona. El que més recorda del dia de la seva marxa és que li va fer molta pena deixar allà als seus avis.
El viatge el va fer en tren amb els seus pares. Van sortir des de Múrcia i van trigar deu hores. Recorda que el seu pare la va fer entrar per la finestra perquè hi havia molta gent i moltes maletes i coses per tot arreu.
Els seus pares van marxar perquè volien una situació de vida millor que allà al poble no la tenien. Diu que l’únic que sabia d’aquest lloc és que era un lloc molt bonic. La primera nit la van passar a casa dels seus oncles que ja vivien a Barcelona des de feia més temps.
Com encara era petita la primera feina va ser amb el consentiment dels seus pares. A la primera empresa que va treballar es deia Isidor Albareda com ajudant de secretaria. Al mes li pagaven 2000 pessetes. La seva relació amb els companys era molt bona.
El primer barri en el que va viure va ser Gràcia, i van anar a viure allà perquè els seus oncles ja hi vivien. Els records que té d’aquest lloc són molt bonics. Ha canviat de barri ara viu al Besòs.
La primera vivenda la va trobar per una sol·licitud al patronat municipal de la vivenda. Era una planta baixa amb tres habitacions i hi vivien set persones. Pel que explica la meva àvia els veïns eren molt agradables.
La meva àvia en el seu temps lliure l’aprofita per estar amb els seus néts, normalment va a alguna associació com l’Hogar del jubilado és una persona activa i li agrada fer coses. Al seu poble no hi va gaire i no voldria viure allà perquè aquí està la seva família i la seva vida.


Deixar un comentari