Valentina Guerrero

Dins de 4t primària

Valentina Guerrero en dona el seu testimoni migratòri.

Sóc la Valentina Guerrero, tinc 10 anys, i estudio quart de primària a l’escola Túrbula. Vaig marxar de Cali (Colòmbia) l’any 2005, tenia 6 anys vaig emigrar a Barcelona amb la meva mare perquè ella pogués tenir una feina i millors condicions de vida. Del moment de la marxa recordo que el millor va ser el petó que li vaig a la meva família, els cosins, els avis i el meu pare que aquell petó el recordaré tota la meva vida.

mhic255.jpg

Aquest és el dia del meu bateig a Cali.

Vaig fer el viatge des de Cali fins a Madrid i després a Barcelona. El viatge va durar 12 hores i el que més por em va fer va ser quan volava per sobre del oceà.

mhic244.jpg

El meu bitllet d’avió

Vaig venir a Barcelona perquè tenia familiars, sabia d’aquest lloc que era guapo, que estava la Sagrada Família que és un monument molt chuli. Els primers dies vaig dormir a casa de la meva tieta i recordo que em sentia molt estranya, però tot va ser fàcil encara que el català em va costar una mica i a més no em va agradar deixar la meva família.
La meva mare va trobar feina fent neteges a cases, va començar a treballar el mateix any que vàrem arribar, al principi guanyava 600 € al mes, ara treballa a Frescuore i fa de polidora de peces especials, li va bé a la feina i ara pot enviar ajuda econòmica a la família.
Ara visc a Sant Adrià, el que més recordo del barri són les festes de Nadal quan passen els reis i tiren caramels. Del meu barri de Cali el que més recordo són els amics que vaig deixar allà.

mhic251.jpgmhic247.jpg

A Cali les festes de Carnestoltes són molt grans i ens ho passem molt bé.

Quan vaig arribar a Barcelona vivia en un pis ample. Érem sis persones la meva mare i jo i la tieta i la seva família. Pagàvem 300€. Ara visc a Sant Adrià amb el pare i la mare, el pis està bé paguem 700€ de lloguer. Els veïns estan bé però hi han alguns que són una mica bordes.
Al meu temps lliure jugo amb els amics i estic amb la meva família. Nosaltres som catòlics. Del meu país mantinc alguns costums culturals com el ball i m’agrada molt el menjar colombià per això he posat una recepta de “San Cocho de Gallina”. A casa parlem castellà però a l’escola i amb el amics parlo en català i amb alguns en castellà. Quan podem tornem de vacances a Cali. L’última vegada que vaig anar vaig cel·lebrar el meu aniversari amb la meva família.

mhic245.jpg

La meva família em va fer una festa d’aniversari l’últim cop que vaig anar a Cali.

M’agradaria tornar a viure allà però estic molt contenta de viure aquí perquè tenim més possibilitats. De la immigració penso que totes les persones tenim el dret d’estar aquí o en qualsevol país sense discriminació.

museu-fons-infantil-026.JPG museu-fons-infantil-024.JPG

De Cali vaig portar unes monedes i aquest mitjonet de quan era més petita

carta2.jpg


Deixar un comentari