Mirkala Medina Garcia

Dins de 2n ESO

Entrevista de Nicole Purisaca a Mirkala Medina Garcia

peru.gif

Mirkala va vindre de Pisco-Perú i el seu municipi es Ica-Pisco.
Ella va sortir de Perú a l’any 2008 amb 32 anys. Va emigrar perquè part de la seva família està aquí. Quan va marxar de Perú cap aquí va sentir tristesa per part de la família que es quedava allà (un germà, un nebot que el deixava petit, cosines…).
Ella va sortir de Lima amb avió. L’aeroport es diu Aeroport Jorge Chavez. El viatge durava en total 13 hores ( 12 hores de Perú fins a Madrid i de Madrid a Barcelona 1 hora). Va viatjar amb la seva filla. El viatge se li feia molt llarg i avorrit.
Va arribar a Barcelona i ara viu a Sant Joan Despí. Va vindre a Catalunya perquè aquí tenia familiars. Ella sabia que l’arquitectura d’aquí s’assembla a la del Perú. La primera nit va dormir a Sant Joan Despí. La seva mare, el seu pare, una germana petita i el seu germà gran ja estaven aquí. El primer dia no podia dormir pel canvi d’horari.
Ella encara no pot treballar perquè la seva targeta de residència no li permet treballar.
El primer barri on va viure va ser a Gelida. Va viure a Gelida perquè allà hi vivia el pare de la seva filla. Recorda que el barri tenia moltes pujades i que hi feia fred. Aquell barri està igual. Actualment Mirkala viu a Sant Joan Despí.
La primera casa on vivia hi havia moltes plantes, gats i era fosc. En aquella casa hi vivien 3 persones i pagava de lloguer 500€. Quan va arribar, aquella casa ja la tenia el pare de la seva filla. Dels seus veïns en coneixia a una àvia que era molt amable. Mirkala ha canviat de casa. Té 4 habitacions i està be. Hi viuen 5 persones i paga de lloguer 700€. Els seus pares ja vivien en aquella casa. Als seus veïns no els coneix.
Al seu temps lliure veu la televisió. No practica religions. Del seu lloc d’origen manté el menjar i la forma de parlar. No freqüenta una entitat o alguna associació. El castellà el fa servir en l’àmbit familiar i de forma social. No torna amb freqüència al seu lloc d’origen (Perú). Per ara no viuria allà però desprès d’uns anys si. Ella està contenta de viure-hi aquí perquè estan amb els seus pares.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


No hi ha comentaris .