Montserrat Vega

Dins de 2n ESO

Entrevista de Melissa Rivas a Montserrat Vega

castilla.gif

La Montserrat Vega va néixer a Toledo. L’any que va sortir va ser l’any 1966, que va ser als 13 anys. El motiu pel que va emigrar va ser per poder treballar, però ella no volia venir.
El nom del municipi de sortida va ser Toledo i el mitjà de transport va ser en tren. El nom de l’estació de partida es deia Chamartín. El viatge va durar 16 hores i va fer el viatge sola i no se’n recorda molt del viatge.
El municipi d’arribada va ser l’Estació de França i el municipi on viu ara és Sant Joan Despí. Va triar Catalunya per emigrar perquè hi havia més treball, però ella no sabia res d’aquest lloc. La primera nit la va passar en una pensió. A Barcelona tenia un familiar, la seva mare i el primer dia a Barcelona va estar bastant bé.
La seva primera feina va ser en una fàbrica de colònies que es deia Arbora. La categoria laboral es oficiala de primera. L’any que va començar a treballar a Catalunya va ser al 1966 i li pagaven 600 pessetes a la setmana. L’última empresa es diu Clece i la seva categoria laboral es netejadora. La relació amb els companys i caps de feina és molt bona. No envia diners als seus familiars.
El primer barri on va viure a Catalunya va ser Les Planes, va triar aquest barri perquè era tranquil. Quan va arribar a aquest barri, només hi havia camp. Actualment aquest barri es molt bonic i ella afirma “ tenim de tot”, no ha canviat de barri. El barri on viu ara es diu Llevant Les Planes i abans hi havia menys gent.
La primera casa on va viure a Catalunya va ser un pis amb 2 habitacions, 1 cuina, 1 menjador i 1 bany i hi vivien 5 persones, comprar-la li va costar 2.000 pessetes i la va trobar perquè hi havia molts pisos en lloguer. Els seus veïns eren molt simpàtics, eren com una gran família. Ha canviat de casa. La casa on viu actualment es un pis amb 3 habitacions, 1 menjador, 1 bany, 1 cuina i 1 terrassa, hi viuen 2 persones i li va costar 7.000.000 de pessetes comprar-la. Es volia quedar aquí, la va trobar en venta i la va comprar. Els seus veïns són tots molt bona gent.
En el seu temps lliure està amb la família i ens cuida. La religió que practica es la catòlica, no freqüenta cap associació o entitat. La llengua que fa servir actualment es el castellà però també parla el català. La llengua que fa servir en l’àmbit familiar i domèstic es el castellà. No torna al seu lloc d’origen i no tornaria a viure allà. Està contenta de viure allà perquè està amb les seves 2 filles i els seus 4 nets. El que pensa de les persones que actualment estan arribant d’altres països es que no hi ha treball i venen aquí.


No hi ha comentaris .