Núbia Patrícia

Dins de 2n ESO

Entrevista de Marina Cordón i Verónica Garcia de Olalla a Núbia Patrícia

colombia.gif

Núbia Patricia Guevara va néixer a la ciutat de Popayan, a la província Cauca i al país Colòmbia. De Colòmbia va sortir el 8 de juny del 2003, quan tenia 43 anys.
A principi va emigrar per turisme, perquè apart de Catalunya també visitaria Alemanya. On tenia uns amics que la van acollir. Té molts records de la marxa, se’n recorda que estava molt contenta i volia conèixer Catalunya.
Va sortir de Bogotà, va utilitzar l’avió, sortint de l’aeroport internacional Dorado, va volar durant 11 hores, va fer el viatge amb uns familiars seus. Té unes fotos del viatge on surt ella i la seva família i una altre on fotografiava la finestra de l’avió perquè l’impressionava la llum que hi ha havia a fora sabent ella que a la seva ciutat era de nit, i moltes més fotos.
Va arribar a Barcelona, i actualment viu a Sant Joan Despí.
Va immigrar a Catalunya per visitar una familiars i anar-se’n, però al final es va quedar, ja que li van aparèixer la oportunitat.
Ella coneixia Catalunya gracies al col·legi i a les noticies que veia. Ella sabia que es una ciutat molt important i molt coneguda.
La seva primera nit a Catalunya va dormir a Santa Cristina, a casa d’uns familiars seus.
Te un gran record del dia que va arribar a Catalunya, perquè estava molt contenta i perquè la estava esperant una persona molt important a l’aeroport, a la que tenia molt afecte.
Va trobar el seu primer treball gracies a una amiga seva, que li va presentar a una dona propietària d’una empresa, on va entrar a treballar. Aquesta empresa es diu Senesan 2000, ella netejava despatxos, edificis…
Va començar a treballar a Catalunya a Novembre del 2003. Amb aquest primer treball guanyava 5 euros per hora.
Actualment es autònoma, per tant no treballa a cap empresa. Ara es assistenta i cuida a gent de la tercera edat i a nens.
Sempre ha estat còmode amb els seus caps i companys de treball, mai a tingut problemes de treball amb cap persona.
Envia diners als seus pares de Colòmbia i noli costa fer molt aquest tràmit.
El primer barri on va estar, Santa Cristina li agradava molt perquè era campestre, no ho va escollir aquest barri sinó que va anar a viure amb els seus familiars, actualment Santa Cristina ha canviat perquè han fet més cases i per tant i viu més gent. De Santa Cristina recorda el paisatge i la casa bonica i gran on vivia ella i dos persones més. Aquesta casa era comprada per tant ella no va pagar res. Va anar a viure a aquesta casa perquè els familiars la van deixar. Ella els havia trucat des de Colòmbia perquè volia anar a casa seva després de visitar Alemanya i visitar-los. Els veïns de Santa Cristina van ser molt amables. Va viure molt poc temps allà i després va anar a viure on viu ara, Sant Joan Despí. L’últim on ha viscut fins ara és Sant Joan Despí.
Actualment viu en un pis alquilat amb quatre persones, on paguen 800€ al mes. Aquest pis el va trobar gràcies a una agència immobiliària, els veïns que té ara són amables.
En el seu temps lliure li agrada sortir amb amics, anar al poliesportiu, llegir, escoltar música, ballar…
No pràctica cap religió, però es cristiana. I creu en Déu, ella no fa gairebé practiques culturals. Només ora, i creu en la majoria de coses que diu la bíblia. No va a cap església a orar, ora ella sola.
Amb tothom parla castellà. No sap gaire català, l’entén però no el parla. Li agrada que li parlin català.
No visita freqüentment a la seva família, però fa poc que la va visitar. Va quan pot, perquè no es fàcil. Li agrada molt anar a visitar a la seva família. S’hi pogués tornaria a casa seva.
Està molt contenta de viure aquí, perquè l’han rebut bé, l’hi tenen molt d’afecte, té més possibilitat de treball, i l’oportunitat de conèixer altres llocs i cultures, ja que a Espanya hi ha molta diversitat cultural.
Ha viatjat per Espanya, a anat a Sevilla, Granada, València, i ha visitat tota Catalunya.
Ella creu que és molt dur treballar aquí, tant per els immigrants com per els espanyols, encara que per els immigrants es més difícil. Ela també pensa que els espanyols li donem moltes oportunitats per treballar.
Ella esta molt contenta i molt agraïda el seu cosí i a la seva dona que li han ajudat molt.
El record que ena ha donat, ha sigut una foto en la que estava a l’aeroport de Barcelona:

nubia.jpg


No hi ha comentaris .