Rosa Aquina Batista

Dins de 2n ESO

Entrevista de Manuel Miranda i Iván Pastor a Rosa Aquina Batista Mendez

rep-domin.gif

Rosa Aquina Batista Mendéz que actualment té 39 anys va emigrar a Catalunya al 1995 amb 24 anys des de República Dominicana (Neiba). Va emigrar perquè volia conèixer un nou país, nova cultura etc…
Va sortir de Neiba fins l’aeroport de Santo Domingo (capital), On va agafar l’avió sola fins a l’aeroport de Madrid i allà va agafar un avió cap a Barcelona, el viatge va durar 10 hores.
Va emigrar a Catalunya perquè tenia familiars, la primera nit la va dormir a la casa de la seva cosina.
El primer treball el va trobar gracies als seus amics. El nom de la primera empresa on va treballar era Hotel Trias, Treballava d’auxiliar de cuina i neteja. Va començar a treballa al mateix any que va arribar, que guanyava 80.000 pecetes que actualment son 400€.
actualment treballa en Aramax y treballa d’auxiliar de cuina, a vegades envia diners al seus familiars.
El primer barri on va viure va ser el barri de Sants, el va triar perquè estava aprop del seu treball, actualment a Sants hi ha més Immigració. Va canviar de barri, ara viu a l’Eixample (Sant Joan Despí).
A la primera casa on va viure és compartia la casa, compartia la casa amb 2 amics més Pagava de lloguer 150 €. La va descobrir perquè li van oferir viure amb ells.
A canviat de casa en dues ocasions, ara actualment viu en una cosa més gran amb quatre persones ella, el seu marit i els seus fills. La última casa li ha costat 420.000€.
En el seu temps lliure llegeix llibres o escolta la ràdio.Celebra les fetes patronals i casualment coincideix amb la festa de la Mercè de Catalunya, la llengua que actualment utilitza es el castellà. Cada 3 Anys torna al seu lloc d’origen, de moment no s’ha plantejat torna a viure al seu lloc d’origen.
Un breu record de la marxa: Quan la mare plorava perquè la seva filla s’anava tant lluny
Un breu record del seu viatge: Tenia una mica de nervis perquè era la primera vegada que anava amb avió
Un breu record del seu primer dia a Catalunya: La va sorprendre que Catalunya era neta i ordenada.
Un breu record del barri: Li va sorprendre el entorn comercial perquè hi havia gran quantitat.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


No hi ha comentaris .